Допплерометрическое исследование при неосложненной беременности - Бородай, И.С.; Лупояд, В.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Застосування сучасних високотехнологічних методів дослідження (ультразвукове, доплерометричне) дозволяє визначити закономірності формування системи матково-плацентарного і плодово-плацентарного кровообігу. Доплерометричні дослідження при неускладненій вагітності дозволяють виявити щільний зв’язок між характером кровотоку в жовтковому мішку і становленням гемодинаміки в міжворсинчастому просторі і артерії пуповини плоду, а також визначити основні етапи становлення центральної гемодинаміки плоду впродовж неускладненої вагітності.