Эффективность использования Декапептила-депо в комбинации с консервативной миомэктомией у женщин репродуктивного возраста с лейомиомой матки - Вдовиченко, Ю.П.; Куземенская, М.Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Метою роботи з’явилося підвищення ефективності органозберігаючого хірургічного лікування пацієнток з міомою матки репродуктивного віку, удосконалюючи методику операції консервативної міомектомії. Запропонована модифікація методики консервативної міомектомії суттєво знижує тривалість оперативного втручання, обсяг крововтрати, зменшує частоту інтра- та післяопераційних ускладнень. Що обумовлює доцільність його застосування в практичній оперативній гінекології при виконанні органозберігаючої операції на матці.