Корреляция лактобациллярной флоры и облигатно- анаэробных микроорганизмов влагалища у беременных с бактериальным вагинозом - Воронин, К.В.; Чуйко, В.И.; Бен Саада Нахла (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проведено дослідження 50 вагітних репродуктивного віку, із них 30 – з бактеріальним вагінозом та 20 здорових вагітних. Застосовувалась ПЛР-діагностика піхвового вмісту у реальному маштабі часу за допомогою системи «Фемофлор-16». Встановлена чітка кореляція між лактобацилярною (r = -0,41), факультативно-анаеробною ( r = -0,3) та облігатно-анаеробною (r = -0,6) мікрофлорою в діагностиці бактеріального вагінозу у вагітних. Проведено дослідження 50 вагітних репродуктивного віку, із них 30 – з бактеріальним вагінозом та 20 здорових вагітних. Застосовувалась ПЛР-діагностика піхвового вмісту у реальному маштабі часу за допомогою системи «Фемофлор-16». Встановлена чітка кореляція між лактобацилярною (r=- 0,41), факультативно-анаеробною (r = -0,3) та облігатно-анаеробною (r = -0,6) мікрофлорою в діагностиці бактеріального вагінозу у вагітних.