Геометрия функций Морса на ориентируемых поверхностях - Лычак, Д.П.; Пришляк, А.О. (Інститут математики НАН України, 2006)
В данiй роботi розглядається вiдповiднiсть мiж функцiями Морса та градiєнтними потоками на орiєнтовних поверхнях. Доводиться, що кожному потоку Морса з нумерацiєю сiдлових особливих точок вiдповiдає рiвно одна функцiя Морса. Обчислюється кiлькiсть функцiй Морса з невеликим числом сiдлових точок.