Похід хана Джанібека на Правобережну Україну 1352 р. - Черкас, Б. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
Стаття присвячена подіям середини XIVст., які малимісце в західних областях Золотої Орди. У центрі уваги—дослідження походу війська хана Джанібека,що був здійснений на території улуса Курумиши, і придушення місцевого сепаратизму. Проведена спроба визначення місця українських земель, особливо Поділля і Київщини, в житті Золотої Орди середини XIV ст.