Бій біля острова Тендра під час Хотинської війни між Османською імперією та Річчю Посполитою - Сас, П. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
Історик розкрив тактику і наслідки битви біля о. Тендра на Чорному морі між запорозькими чайками і турецьким флотом. Проводиться думка, що дану битву потрібно розглядати як епізод Хотинської війни 1621 р. між Османською імперією та запорозько-польсько-литовськими силами.