Роль инфекции, передаваемой половым путем, в развитии кист яичников - Кузьмина, О.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проведено дослідження з визначення структури збудників урогенітальних інфекційних захворювань по обумовленому титру антитіл у сироватці крові й у пунктаті кист. Показано роль інфекційного процесу в розвитку персистуючих ретенційних утворень яєчників.