Кримське посольство до Стамбула восени 1706 р. - Станіславський, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
У статті вперше в історіографії описується посольство від кримського правителя до верхівки Османської імперії стосовно переходу підданих царю татар під владу хана, яке мало на меті збудити у Стамбулі войовничі настрої щодо Москви. У часі приїзд посольства співпав зі вступом шведських військ у Саксонію.