Фронтирные элиты и проблема стабилизации границ Российской и Османской империй в первой трети ХVІІІ в.: деятельность кубанского сераскера Бахты-Гирея - Грибовский, В.; Сень, Д. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
У статті розглядається діяльність кубанського сераскера Бахти-Гірея як одного з найвпливовіших представників фронтирних еліт, котрі протидіяли процесові стабілізації кордонів Російської та Османської імперій у першій третині ХVІІІ ст.