Мусульманська Європа очима західноєвропейських подорожників - Кононенко, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
[Огляд: Вулф Л. Винайдення Східної Европи: Мапа цивілізації у свідомості епохи Просвітництва. — К.: Часопис «Критика», 2009. — 591 с.; Калашников В.М. Україна очима іноземців: англомовні мемуари, записки, щоденники XVII — першої половини ХІХ століття (переклад тексту з коментарем): хрестоматія.—Д.: Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту, 2008. — 312 с.]