Мадяри у степах Приазов’я (до питання про локалізацію країни Лебедії) - Бубенок, О. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2011)
У відповідності до даних середньовічних письмових джерел про традиційний розподіл мадярського суспільства на сім (вісім) племен автор статті пропонує широку локалізацію території країни мадярів Лебедії—Північне і Східне Приазов’я та прилеглі території. У статті також відзначена еволюція мадяро-хозарських відносин: друга половина VIII ст.— мадяри як васали хозарів; перші десятиліття ІХ ст.— мадяри як союзники хозарів; 30–70-ті рр. ІХ ст. — мадяри як вороги хозарів.