Улус Манкерман: спроба реконструкції - Черкас, Б. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2011)
В статті робиться спроба реконструкції області-тумена Золотої Орди, яка розташовувалася на місті Переяславського князівства. Дослід - жується історія улуса, визначаються його кордони.