Землеробство і седентаризація в кочівницькому соціумі: випадок причорноморських ногайців - Грибовський, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2011)
У статті досліджується кочівницьке землеробство на прикладі Ногайської орди в Північному Причорномор’ї. Автор приходить до висновку, що чинником седентаризації кочовиків є вплив земеробської держави, а не внутрішній розвиток номадської спільноти.