З документів доби гетьмана Івана Мазепи (за матеріалами польських архівів) - Мицик, Ю. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2011)
В дослідженні представлено нові польські архівні документи (насамперед з Архіву Головного Актів Давніх у Варшаві та відділу рукописів Ягеллонської бібліотеки у Кракові), що стосуються доби гетьмана Івана Мазепи.