До питання розуміння ретроспективного аспекту юридичної відповідальності (аналіз основних концепцій) - Бєлая, Л.В. (Альманах права, 2011)
Стаття присвячена теоретико-правовому аналізу основних концепцій розуміння юридичної ретроспективної відповідальності, наголошується на різних підходах до з’ясування суті зазначеної правової категорії.