Оценка состояния плода при его задержке внутриутробного развития - Слюсарь, Т.И.; Белоусов, О.Г.; Джеломанова, О.А.; Пилипенко, О.Н.; Левченко, И.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В роботi наведено дiагностичнi та прогностичнi критерiї оцiнки стану плода у жiнок з затримкою внутрішньоутробного розвитку плода (ЗВРП). Пiдкреслюється, що доплерометричне дослiдження матоково-плодово-плацентарного кровообiгу дозволяє обўєктивно оцiнити стан плода, розробити диференцiйованi напрямки у лiкуваннi, визначити оптимальний термiн та засiб родорозрiшення вагiтних iз ЗВРП.