Свинец в биосредах здоровых женщин репродуктивного возраста - Чурилов, А.В.; Соловьёва, Е.А.; Козлов, К.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Спектрометричнo вивчено зміст і розподіл свинцю у біосередовищах здорових жінок у різні періоди репродуктивного життя (від 17 до 46 років). Показано, що у плазмі крові, цервіко-вагінальному секреті та у менструальній рідині відзначається зростання концентрації свинцю протягом усього досліджуваного періоду репродукції. Найбільш виражене зростання концентрації металу було виявлено у менструальній рідині жінок від 37 до 46 років.