Спікання композиту в системі алмаз-Ti-WC/Co в умовах високих тисків та температур - Осіпов, О.С.; Колабиліна, Т.В.; Бондаренко, М.О.; Білявина, Н.М.; Гажа, Г.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Одержано зразки надтвердого шарового композиту в системі алмаз-Ti-WC/Co в умовах високого тиску 7,7 ГПа і високої температури 2100 К. Встановлено, що алмазовмісний шар містить повністю стехіометричний TiC і характеризується рівномірним зменшенням вмісту незв’язаного кобальту від підкладки до поверхні різального шару від 10 до 2 мас.%. Зносостійкість отриманих композитів не змінюється після відпалу на повітрі до температури 1200 К.