Панданна зона різального інструмента та деталі - Скицюк, В.І.; Діордіца, І.М.; Вайнтрауб, М.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
У панданной зоні різалього інструменту і деталі спостерігається руйнування надлишкової маси заготівки і торкання деталі вимірювальними інструментами. Обгрунтовано явище виникнення панданной зони різальних інструментів в металообробці.