Дослідження протизносних властивостей палив оброблених електричним полем за схемою трибоконтакту «циліндр – площина» - Бурикін, В.В.; Трофімов, І.Л.; Захарчук, В.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Розроблено методику випробувань протизносних властивостей палив та малов’язких рідин, оброблених електричним полем за схемою трибоконтакту «циліндр – площина». За розробленою методикою досліджено вплив електричного поля на протизносні властивості малов’язких мастильних середовищ.