Деякі підходи до розуміння дисципліни як суспільного феномена - Мозолюк-Боднар, Л.М. (Альманах права, 2011)
У статті розглядається дисципліна як суспільний феномен в контексті формаційного, філософськоправового та галузево-наукового підходів, а також відповідно до шкіл праворозуміння. Робиться висновок, що на підставі аналізу різних підходів віддається перевага комплексному підходу.