Теоретичні підходи щодо тлумачення норм міжнародного права в сучасних умовах - Молибога, М.П. (Альманах права, 2011)
У статті розглядаються теоретичні підходи щодо тлумачення норм міжнародного права в сучасних умовах. Тлумачення норм міжнародного права представляє собою з’ясуванням змісту норми, її мети, завдань в певній ситуації та у світлі загальних принципів права. Обґрунтовується, що тлумачення міжнародних правових норм у процес і їх застосування сприяє усуненню недоліків та помилок, що були допущені при їх створенні.