Міжгалузевий підхід до вирішення проблем в галузі права інтелектуальної власності - Мельниченко, В.Р. (Альманах права, 2011)
У статті проведений аспектний аналіз проблемного стану інтелектуальної власності в Україні з урахуванням різних чинників, що на нього впливають. Показано міжгалузевий суспільно-правовий характер проблем сучасного українського суспільства в процесі його інтелектуалізації. Висвітлено шляхи оптимізації захисту прав інтелектуальної власності.