Моделювання та аналіз структури розплаву Ni₃₅Mn₅₇C₈ - Роїк, О.С.; Лисовенко, С.О.; Перевертайло, В.М.; Казіміров, В.П.; Логінова, О.Б. (Сверхтвердые материалы, 2009)
Проведено рентгенодифракційне дослідження розплаву Ni₃₅Mn₅₇C₈ при 1300, 1400 та 1500 оC. З отриманих експериментальних кривих структурного фактора за допомогою методу RMC реконструйовано структурні моделі розплаву при всіх досліджених температурах. Локальну структуру отриманих моделей досліджували за допомогою статистично-геометричного методу Вороного-Делоне. Здійснено порівняльний аналіз структури розплавів NNi₉₂С₈, Ni₃₈Mn₆₂ та Ni₃₅Mn₅₇C₈. Показано, що порівняно з розплавом Ni₉₂С₈ в розплаві Ni₃₅Mn₅₇C₈ атоми вуглецю мають підвищену рухливість.