Правосвідомість водіїв та пішоходів як головний чинник дисципліни на автошляхах України - Крупко, М.О. (Держава і право, 2011)
Аналізуються специфічні особливості поведінки водіїв і пішоходів як учасників дорожнього руху та охарактеризовано правосвідомість як первинний фактор впливу на стан дисципліни на дорогах. Автор пропонує заходи підвищення рівня правосвідомості.