Теоретичні питання загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності - Москаленко, О.В. (Держава і право, 2011)
Розглянуто питання у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. Проаналізовано стан правового регулювання державного соціального страхування у галузі соціального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності; визначені поняття та ознаки тимчасової непрацездатності як виду соціального ризику; з’ясовано зміни у повноваженнях Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.