Право приватної власності на земельну ділянку як об`єкт цивільно-правового захисту - Кулинич, О.П. (Держава і право, 2011)
Досліджується структура права власності на земельну ділянку як об’єкта цивільно-правового захисту. Визначається зміст правомочностей власника земельної ділянки щодо володіння, користування та розпорядження нею. Доводиться доцільність вибору способу цивільно-правового захисту права власності на земельну ділянку у залежності від правомочності власника, яка стала об’єктом протиправного посягання.