Дослідження особливостей будови металевих розплавів методом циклічного синхронного термічного аналізу - Щерецький, О.А. (Металознавство та обробка металів, 2011)
Для дослідження властивостей металевих розплавів запропоновано методику циклічного синхронного термічного аналізу, яка дозволяє досліджувати незначні зміни теплоємності розплавів залежно від температури. Встановлено області аномальної зміни теплоємності розплавів на основі алюмінію А99 та сплавів АК12, АК7*.