Твердофазне ущільнення порошкових композиційних матеріалів на основі міді високим тиском - Толочин, О.І. (Металознавство та обробка металів, 2011)
Досліджено процес ущільнення порошкових електроконтактних матеріалів на основі міді імпульсним гарячим пресуванням в широкому інтервалі температур. Даний метод дозволяє отримувати безпоруваті композити Cr–50Cu, W–50Cu, WC–50Cu у твердофазній області спікання при температурі нижче 1050 °С з високою електропровідністю та високими механічними властивостями.