До питання щодо стану та перспектив розвитку цивільно-правового інституту перестрахування в Україні - Нечипоренко, В.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено стан цивільно-правового регулювання перестрахування в Україні. Окреслено його недоліки та шляхи щодо їх подолання.