Співвідношення і взаємодія державного та громадського контролю в галузі охорони довкілля в Україні - Головкін, О.В. (Держава і право, 2011)
Досліджується співвідношення і взаємодія державного та громадського контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні. Аналізується юридична природа цих видів контролю у галузі охорони довкілля та пропонуються шляхи вдосконалення правового регулювання у цій сфері.