Щодо законодавчо закріпленої процедури отримання екологічної інформації - Юрескул, В.О. (Держава і право, 2011)
Досліджується порядок отримання екологічної інформації, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації», здійснюється його порівняння з положеннями Закону України «Про звернення громадян».