Моделювання електроенергетичних систем і нові програмні засоби для планування режимів та оперативного керування енергосистемами - Авраменко, В.М.; Крилов, В.О.; Прихно, В.Л.; Черненко, П.О. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2009)
Викладені основні теоретичні та практичні результати відділу моделювання електроенергетичних об’єктів та систем ( № 3) ІЕД НАНУ, одержані у 2008 р., стосовно використання в енергосистемах синхронізованих вимірів фазових кутів напруги, оцінювання стану, розробки режимного тренажера диспетчерів, прогнозування електричного навантаження та електроспоживання, розрахунків аварійних режимів та уставок пристроїв захистів.