Загальна характеристика появи та розвитку законодавства про злочини проти життя - Зубрицький, М.І. (Держава і право, 2011)
Розглядається питання загальної характеристики появи та розвитку законодавства про злочини проти життя. Висвітлюється виникнення та сутність поняття вбивства, яке бере свій початок з найдавніших часів, коли закладалися підвалини поняття цього злочину – починаючи з часів становлення Київської Русі до сучасного періоду розбудови правової держави в Україні.