Американський досвід функціонування соціальної держави - Хома, Н.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються особливості моделі соціальної держави США, історія її формування; вказується на кризові явища, які їй притаманні сьогодні. Зроблено акцент на причинах та наслідках кризи, впливі демографічних, економічних та інших факторів.