Ефективність мажоритарної, пропорційної та змішаної виборчих систем - Мостіпан, О.М. (Держава і право, 2011)
На основі критеріїв вимірювання ефективності виборчих систем визначається ефективність мажоритарної, пропорційної та змішаної виборчих систем. Виокремлено показники ефективності різних типів виборчих виборчих систем. Показано, що вони залежать від цілей, які має досягти виборча система.