Принципи місцевого самоврядування як ціннісний вимір cучасного муніципалізму в Україні - Батанов, О.В. (Альманах права, 2012)
У статті висвітлюються актуальні проблеми становлення муніципалізму та його інститутів з точки зору принципів місцевого самоврядування. Показаний діалектичний взаємозв’язок між процесами становлення муніципалізму в сучасній Україні та станом реалізації принципів місцевого самоврядування.