Довгострокове кредитування на Українських землях Австро-Угорської імперії - Кириченко, В.Є. (Держава і право, 2011)
Цією статтею розпочато порівняльний історико-правовий аналіз системи іпотечного кредитування двох імперій в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Студіюється процес виникнення та функціонування установ довгострокового кредитування на українських землях Австро-Угорської імперії. Показано співвідношення публічних та приватних витоків при формуванні банківської системи, правові вимоги до заснування та діяльності іпотечних кредитних установ.