Правова держава: формування нової цілісності - Паращевіна, О.А. (Держава і право, 2011)
Досліджено роль складового колективного суб’єкта соціально-політичного типу в розвитку правової державності. Визначаються критерії трансформації суверенної держави під впливом регіональних та наднаціональних процесів.