Суверенітет як сутнісна характеристика держави в контексті сучасних трансформаційних процесів - Балаклицький, А.І. (Держава і право, 2011)
Аналізуються особливості змісту та значення державного суверенітету в сучасних глобалізаційних процесах. Підкреслюється, що, незважаючи на процеси глобалізації, державний суверенітет не зникає, а навпаки, оновлюється та збагачується новим змістом.