Міжнародне природоохоронне співробітництво в ХІХ ст. за участю Австро-Угорщини - Коритко, Л.Я. (Держава і право, 2011)
Розглядаються питання охорони довкілля, життя та здоров’я людини від занесення і поширення виноградних шкідників (філоксери). Вони встановлені Міжнародною конвенцією, підписаною 3 листопада 1881 року представниками Австро-Угорщини, Німеччини, Франції, Португалії, Швейцаріїї.