Консервативна концепція державотворення В’ячеслава Липинського: соціально-філософські та державницькі аспекти дослідження - Слободян, В.Я. (Держава і право, 2011)
Досліджується феномен українського консерватизму в контексті державницької концепції В’ячеслава Липинського як фундатора консервативного напряму в українській державно-правовій думці. Здійснюється аналіз бачення мислителем передумов утворення української державності та підстав прогресивного розвитку українського суспільства на шляху утвердження консервативних цінностей та ідеалів.