Правосуддя як спосіб відновлення справедливості: аналіз засобів здійснення - Андреєв, Д.В. (Альманах права, 2012)
В статті розглядається динамічний процес розвитку правосуддя, починаючи зі стародавнього «ефекту залякування» до області абстрактної свідомості, коли ефективність покарання полягає не в його видовищності, а перш за все у розумінні його невідворотності. Крім того в роботі досліджуються засоби здійснення карного правосуддя. Особлива увага приділяється інституту реабілітації, як сукупності заходів, щодо поновлення особи в правах та юридичному статусі, які вона втратила.