Математична модель для дослідження режимів асинхронних машин електромеханотронних систем - Попович, О.М. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Розроблено математичну модель асинхронного двигуна при врахуванні довільної структури віток обмотки статора і спектра просторових гармонік МРС. Параметри визначено за інформацією про величину електромагнітних параметрів заступної схеми серійних АД і обмоткові дані.