Принципи кооперативного права - Семчик, В.І. (Альманах права, 2012)
У статті проаналізовано фундаментальну концепцію кооперації, визначено характерні особливості організації кооперативів і кооперативних систем. Крім того, надано класифікацію кооперативних принципів, та охарактеризовані їх особливості. Також здійснено порівняння міжнародних кооперативних принципів і кооперативної практики з основними кооперативними принципами і практикою їх застосування в Україні. На підставі всебічного аналізу кооперативних принципів і деяких аспектів кооперативної практики визначено основоположні засади, форми і межі втілення кооперативних принципів на законодавчому рівні.