Закономірності змінення електричного опору шару алюмінієвих гранул при їх електроіскровому диспергуванні - Щерба, А.А.; Захарченко, С.М.; Спінул, Л.Ю. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Досліджено залежності еквівалентного електричного опору шару алюмінієвих гранул та імпульсної потужності від тривалості їх електроіскрового диспергування. Запропоновано функції апроксимації даних залежностей та визначено найкращі з них. Обґрунтовано наявність часового інтервалу найбільш стабільної роботи установок безперервного електроіскрового диспергування та запропоновано критерії його визначення. Рекомендовано способи підвищення стабільності електричних параметрів процесу.