Концептуальні підходи щодо розуміння сутності позитивного права - Луцький, Р.П. (Альманах права, 2012)
Позитивне право — це право чітке, визначене, записане в законі, стійке, таке, що захищається особливими державними органами. Зазначено, що поняття теорії позитивного права виступають як базові, і лише від них похідні або тісно пов’язані з ними багато інших понять, які мають менший ступінь теоретичного узагальнення.