Соціальна цінність юридичних конструкцій у процесі розвитку права - Зінченко, О.В. (Альманах права, 2012)
У статті розглядаються деякі аспекти практичної цінності юридичних конструкцій у процесі розвитку права. Автор зазначає, що традиційне формально-логічне розуміння юридичної конструкції у правознавстві виражає той зміст, який органічно поєднаний з юридичною діяльністю і з юридичним мисленням. Автор робить висновок, що створення досконалої юридичної конструкції є важливою за своїм значенням і результатом дією, оскільки юридична конструкція, яка цілком відповідає певним вимогам, точно і виразно передає сутність правового явища, завжди є працюючою і цінною для процесу розвитку права, а також ефективною у ході пізнання правових явищ.