Підвищення ефективності світлодіодних гетероструктур на основі нітриду галія - Яворський, І.О.; Вербицький, В.Г.; Осінський, В.І. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2003)
Показано, що через використання сапфірової підложки зі сформованими на ній елементами дифракційної оптики можливе підвищення світлового виходу світлодіодних гетероструктур до 75%.. Пропонується розширити спектр випромінювання гетероструктур до білого за рахунок використання при їх формуванні низькоенергетичних іонів індію.