Медіація як альтернативна форма вирішення спорів - Мішина, Ж.В. (Альманах права, 2012)
Медіація в праві — одна з технологій альтернативного врегулювання спорів за участю третьої нейтральної сторони, безпристрасної, не зацікавленої в зазначеному конфлікті сторони — медіатора, який допомагає сторонам відпрацювати визначену угоду зі спору; при цьому сторони повністю контролюють процес прийняття рішення з врегулювання спору і умови його вирішення.